Vier Belgische toeristen omgekomen bij busongeluk Jordanië

Bij een busongeluk in Jordanië zijn vier Belgen omgekomen. Onder de veertien overige passagiers, uit Luxemburg en België, vielen zes zwaargewonden waarvan er vier in kritieke toestand verkeren. Dit meldt het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken, aldus Reuters.

Het ongeval vond plaats nabij de stad Kerak in het midden van Jordanië. De Belgische krant De Standaard meldt dat er zestien Belgen aan boord waren en twee Luxemburgers. De omgekomen passagiers zouden drie vrouwen en een man zijn. De toeristenbus zou een aanrijding hebben gehad met een auto.

Reisorganisatie Thomas Cook meldt dat de bus op weg was van de stad Petra naar Amman. Rond vijf uur vanmiddag Nederlandse tijd zou het ongeval hebben plaatsgevonden.

Noodnummer

De reisorganisaties Neckermann en Mondial Assistance gelasten morgen een vlucht in voor de familieleden van de slachtoffers, aldus minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Het crisiscentrum van Buitenlandse Zaken heeft een noodlijn geopend: +32 (0)2 773 61 15.

De Belgische premier Elio Di Rupo heeft via Twitter zijn mededeleven betuigd:

Twitter avatar eliodirupo Elio Di Rupo Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van het busongeval in Jordanië en bij hun families


Grotere kaart weergeven