Uitgelicht zondag

Programme Name: Harry and Paul - TX: n/a - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: (L-R) Cop 1 (HARRY ENFIELD), Cop 2 (PAUL WHITEHOUSE) - (C) Tiger Aspect - Photographer: Jonathan Hall
Programme Name: Harry and Paul - TX: n/a - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: (L-R) Cop 1 (HARRY ENFIELD), Cop 2 (PAUL WHITEHOUSE) - (C) Tiger Aspect - Photographer: Jonathan Hall BBC/Tiger Aspect/Jonathan Hall

Film

Never Say Never Again (Irvin Kershner, 1983, VS). Oudgediende Sean Connery speelt zijn zevende James Bond in een harde remake van Thunderball (1965). Anders dan Roger Moore ondermijnt hij zijn charisma niet meer dan strikt noodzakelijk. Ook met Max von Sydow, Klaus Maria Brandauer, Kim Basinger. Eén, 14.00-16.15u.

Mackenna's Gold (J. Lee Thompson, 1969, VS). Aardige western. Sheriff Gregory Peck heeft een schatkaart in handen. Boeven als Omar Sharif en Telly Savalas azen daar op. BBC 2, 16.20-18.25u.

La gifle (Claude Pinoteau, 1974, F). Amusante Franse tragikomedie. Gescheiden ouders Lino Ventura en Annie Girardot krijgen het lastig met hun puberdochter Isabelle Adjani (net achttien hier, in haar doorbraakrol). Wanneer pa zijn dochter een draai om de oren heeft gegeven, vertrekt ze naar haar moeder in Engeland. En omdat hij toch ook al ruzie met zijn vriendin heeft, reist hij haar na. TV5, 21.00-22.40u.

Miss Congeniality (Donald Petrie, 2000, VS). Komedie met Sandra Bullock als onhandige FBI-agente die undercover deelneemt aan een missverkiezing om sabotage te verijdelen, maar gaandeweg ook graag wil winnen. Ook met Michael Caine, Candice Bergen en William Shatner.Net5, 21.25-23.35u.

Informatief

Langs de grenzen van Turkije. Tweede aflevering van een serie waarin Bram Vermeulen langs de randen reist van het land dat zich bevindt tussen een roerig Midden-Oosten enerzijds en een Europa in crisis anderzijds. Vanavond de sinds dit jaar onrustige grens met Syrië. Ned.2, 20.25-21.20u.

Mein süßer Kanarienvogel. Drie jonge muzikanten uit Cyprus, Turkije en Israël bezoeken de plekken die een rol hebben gespeeld in het leven van Roza Eskenazi, de koningin van de rembetiko, de ‘Griekse blues’. Ze spelen daar haar muziek met lokale muzikanten. De in Istanbul geboren zangeres was in de jaren 30 de meest geliefde zangeres van Turkije en Griekenland. Haar liedjes zijn nog steeds te horen in de danceclubs van Athene en Istanbul.Arte, 21.50-23.00u.

La nuit de la possession. Film waarin een Gnawa-ritueel is vastgelegd. Een (van West-Afrikaanse slaven afstammende) Gnawa-familie in het Marokkaanse Essaouira gaf toestemming om een Lila de Derdeba te filmen. Het is een therapeutisch ritueel waarbij onder meer door middel van muziek een trance wordt opgewekt die – in dit geval – boze geesten uit de dochter des huizes moet verdrijven. Arte, 23.00-00.20u.

Kruispunt: Grootouders zonder kleinkinderen (2). Vervolg op uitzending in februari over grootouders die door de relatieproblemen van hun kinderen geen contact meer hebben met hun kleinkinderen. Ned.2, 23.00-23.30u.

Amusement

Boer zoekt vrouw. Homoboer Willem maakt vanavond zijn definitieve keuze tussen Klaas en Jurjen. Ook boer Aad beslist met wie hij verder wil. Boerin Henrieke maakt kennis met haar schoonfamilie. Ned.1, 20.20-21.20u.

Down Terrace. Televisiedrama over twee net uit de gevangenis ontslagen mannen die vastbesloten zijn om uit te vissen wie hen bij de politie heeft aangegeven. Ze krijgen steeds meer problemen doordat hun ‘familiebedrijf’ in moeilijkheden zit en niemand van de boeven elkaar vertrouwt. BBC 2, 00.30-02.00u.

Sport

Formule 1: GP van India. Rechtstreeks verslag van de race op Buddh International Circuit, vlakbij New Delhi. RTL7, 09.45-12.30u.