Thuis praten we niet over geld

Spencer Linder op de Universiteit van Texas in Austin Ik ben student economie Ik stem op Mitt Romney Mijn grootste held is Warren Buffet Over 21 jaar rentenier ik

„Ik ben nooit wat tekortgekomen, maar ik heb de wereld ook niet op een zilveren schaaltje aangereikt gekregen. Van mijn sociëteit ben ik een van de weinigen, zo niet de enige, die zijn studie helemaal zelf betaalt. Mijn ouders in Connecticut kunnen helaas niet bijdragen. Mijn vader had pech met zijn pensioen, dat een flinke klap opliep na het instorten van de beurs. Verder praten we niet over geld thuis.

Ik heb zelf altijd gewerkt. Toen ik zestien was begon ik met sneeuwschuiven, maar dat schoot niet op. Te weinig sneeuw. Deze zomer heb ik bij een hedgefonds gewerkt. Ik vind het leuk om een enorme hoeveelheid informatie te analyseren en tot een concreet plan samen te persen.

Ik ben heel erg competitief. Ik wil graag in de financiële sector werken, als handelaar of belegger. Eigenlijk zoals Mitt Romney vroeger. Dat de sector er slecht op staat, maakt me niet uit. Door de crisis ben ik alleen maar meer geïnteresseerd geraakt in de financiële industrie.

Ik vind het mooi hoe de markt werkt, ik hou van de principes erachter. Waar ik niet van hou is de irrationele inhaligheid van een handvol mensen in de financiële sector. Je moet op je woord en je handdruk te vertrouwen zijn, want dat is uiteindelijk alles wat je hebt.”