Thaise politie vindt na achtervolging 16 tijgerwelpen in kofferbak

In het noordoosten van Thailand heeft de politie na een achtervolging zestien tijgerwelpjes uit een kofferbak bevrijd. De chauffeur vertelde dat hij bijna vierhonderd euro had gekregen om de dieren het land uit te smokkelen.

Volgens persbureau AP zijn de welpen afkomstig uit Bangkok en werden ze in acht kooien richting Laos vervoerd. Thailand is een knooppunt van illegaal verkeer en handel in beschermde diersoorten en wilde dieren. Vaak worden deze gebruikt voor het vervaardigen van Oost-Aziatische medicijnen.

De chauffeur, die pas de aandacht trok nadat hij een verkeerscontrole probeerde te omzeilen, kan vier jaar cel krijgen. Vorig jaar werd een kopstuk van het grootste tijgersmokkelnetwerk in Thailand opgepakt. Via Laos en Vietnam vervoerde dat voornamelijk dieren naar China.