PostNL: honderden bezorgers ontslagen voor achterhouden post

Ergens tussen het postsorteercentrum en de brievenbus van de Nederlanders raakten blijkbaar veel pakketjes, kaarten en enveloppen 'zoek'. Foto ANP / Lex van Lieshout

Het afgelopen jaar heeft PostNL vooralsnog iets meer dan tweehonderd postbodes ontslagen omdat ze hun werk niet goed deden. De postbodes hadden bijvoorbeeld post niet bezorgd. Dat heeft topman bij het bedrijf Yme Pasma zojuist gezegd in het televisieprogramma Kassa.

Kassa meldde vanavond al maanden veel klachten over het postbedrijf te ontvangen. Zo zouden pakketjes zoekraken en post niet worden bezorgd.

De afgelopen jaren moest PostNL jaarlijks volgens Pasma zo’n driehonderd postbodes ontslaan, omdat ze hun werk niet goed deden. “Op dertigduizend postbodes”, gaf Pasma aan. Sinds 2010 verloren ruim achthonderd bezorgers hun baan.

PostNL kondigde in 2010 een fikse reorganisatie aan, omdat de hoeveelheid post al jaren drastisch daalt. Het doorvoeren van reorganisatieplannen, zoals het sluiten van driehonderd bestelkantoren, werd in juli tot nader order uitgesteld, omdat de kwaliteit van de bezorging erdoor te wensen overliet.