Nooit verder dan Pennsylvania

David Beltran op de campus van Brooklyn College, New York Ik ben student journalistiek Ik stem op Barack Obama Mijn grootste helden zijn mijn ouders Over 21 jaar ben ik sportjournalist

„Mijn ouders zijn begin jaren tachtig geëmigreerd uit Mexico. Nu wonen we in Queens. Mijn vader werkt in een deli op Manhattan, mijn moeder verdient bij met babysitten. Mijn ouders zijn mijn grootste helden. Zij hebben mij altijd gestimuleerd en gezegd dat ik mijn eigen pad moet volgen. Als ik hard werk en een goede opleiding volg, dan kom ik er wel. Eerst leerde ik voor elektricien aan City College, maar ik had problemen met wiskunde en natuurkunde. Daarom ben ik overgestapt naar journalistiek. Het liefst wil ik sportjournalist worden, als het even kan voor The Daily News, die hebben een goed sportkatern. Maar hier in New York zijn weinig banen voor journalisten, dus waarschijnlijk moet ik naar een andere staat verhuizen. Terug naar Mexico is voor mij geen optie. Door de drugsoorlog wordt het daar steeds onveiliger. Dat hoor ik ook van mijn tantes die nog in Mexico-Stad wonen. Ik voel me gelukkig, ben blij in Amerika te wonen. Hier heb je kansen. Omdat mijn ouders weinig geld hebben, krijg ik een beurs. Ik hoop dat ik ooit nog de kans krijg om te reizen. Tot nu toe ben ik nog niet verder gekomen dan Pennsylvania.”