NAC duwt VVV verder naar afgrond, NEC en Roda komen niet tot scoren

Het duel om de laatste plek op de ranglijst tussen rode lantaarndrager VVV Venlo en NAC Breda is geëindigd in een klinkende zege voor de uitploeg. Het ontslag van trainer John Karelse eerder deze week sorteerde voor de Brabanders in elk geval dit weekend effect: 1-4.

Het duel om de laatste plek op de ranglijst tussen rode lantaarndrager VVV-Venlo en NAC Breda is geëindigd in een klinkende zege voor de uitploeg. Het ontslag van trainer John Karelse eerder deze week sorteerde voor de Brabanders in elk geval dit weekend effect: 1-4.

VVV-Venlo 1 NAC Breda 4

Al na acht minuten zette Kees Luijckx de neuzen bij NAC in de juiste richting. Twintig minuten later verdubbelde Elson Hooi de voorsprong. Uche Nwofor deed kort daarna wat terug namens de thuisploeg, maar Danny Verbeek en Anthony Lurling zetten nog voor rust de eindstand op het scorebord.

NAC stijgt nu een plekje op de ranglijst en doet de voorlaatste plek over aan aartsrivaal Willem II. VVV staat stijver onderaan met slechts drie punten uit tien duels.

De 1-4 van Lurling na een geweldige verdedigingsfout:
http://youtu.be/e3PcTNXlv8Y

NEC 0 Roda JC 0

Er gebeurde de eerste helft bar weinig in Nijmegen, meldt Novum. Een mooie vrije trap van Leroy George werd door Roda-doelman Filip Kurto uit de bovenhoek getild, aan de andere kant had Gábor Babos de nodige moeite met een matig genomen vrije bal van Amin Affane. NEC’er Søren Rieks kreeg vlak voor rust na een mooie combinatie nog een fijne kans, maar oog in oog met Kurto schoof hij de bal in de handen van de Poolse keeper.

In de tweede helft was de amusentswaarde iets hoger. Na amateuristisch grabbelen van Kurto kopte Rick ten Voorde de bal op het dak van het doel. Even later kopte Michel Breuer net langs de verkeerde kant van de Limburgse paal. Na 66 minuten spelen kantelde de wedstrijd in Roda’s voordeel. Kevin Conboy kwam bij een persoonlijk duel met Davy De Beule veel te laat en schepte de Belg met gestrekt been. Scheidsrechter Richard Liesveld hoefde niet lang na te denken en stuurde de NEC’er van het veld.

Het spel verplaatste zich vervolgens logischerwijs naar de Nijmeegse helft, maar tot grote kansen voor de Limburgers leidde dat niet. De wedstrijd werd na de in de ogen van NEC onterechte rode kaart grimmiger, zo ontvingen George en Mitchell Donald een gele kaart voor vervelende overtredingen. Een paar minuten voor tijd liet Rémy Amieux nog een mooi schot los op Kurto, maar de Pool wist de bal knap over het doel te tikken.

ADO Den Haag 2 Willem II 0

Het hield niet bepaald over qua goed voetbal vanavond in Den Haag. Een weinig opwinded ADO, dat al tijden niet meer wist te winnen in eigen huis, versloeg een nog zwakker Willem II met 2-0.