Maar bezitters KPN zien koers verder dalen

Wie kan zich de opwinding nog herinneren toen het bedrijf van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim zich meldde voor een belang in de vaderlandse telecomgigant KPN? De Mexicaanse telecomreus América Movíl bood in mei van dit jaar 8 euro voor een aandeeltje KPN. Ondanks de stelling van KPN-topman Eelco Blok – 8 euro per aandeel was substantieel te laag – lukte het Carlos Slim gemakkelijk om tegen deze prijs een belang van 28 procent op te bouwen in KPN. Maar wie had er nou gelijk, Carlos Slim of Eelco Blok? Geen van beiden, als we naar de beurskoers van vandaag kijken. De koers – in het begin van de week nog even boven de 6 euro – daalde na slechte kwartaalcijfers richting 5 euro. Carlos Slim heeft dus te vroeg toegeslagen. Zijn belang in KPN was ooit ruim 3 miljard euro waard. Maar daar is inmiddels ruim eenderde van verdampt.