Kortkolom sport

FC Utrecht vierde na zege op FC Groningen

Utrecht. FC Utrecht heeft vrijdag met 1-0 gewonnen van FC Groningen en steeg daarmee naar de vierde plaats in de eredivisie. Het enige doelpunt werd in de 58ste minuut gemaakt door Nana Asare. In de eerste divisie nam koploper MVV verder afstand van de concurrenten. MVV won met 3-1 bij SC Cambuur en zag Sparta en Helmond Sport punten verspelen. Sparta verloor met 3-0 bij Eindhoven en Helmond Sport speelde met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. In de Duitse competitie won HSV de uitwedstrijd tegen Augsburg met 2-0. De ploeg van Rafael van der Vaart staat vierde in de Bundesliga. (Novum)

Napoli aangeklaagd wegens matchfixing

Rotterdam. De Italiaanse voetbalclub Napoli wordt aangeklaagd wegens matchfixing. Dat schrijft de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Ook aanvoerder Paolo Cannavaro en Gianluca Grava worden aangeklaagd. Zij hebben een poging tot omkoping niet bij de autoriteiten gemeld. De zaak draait om het duel tussen Napoli en Sampdoria op de laatste speeldag van het seizoen 2009-2010. Oud-Napoli-doelman Matteo Gianello en ex-voetballer Silvio Giusti worden verdacht van omkoping. Zij probeerden Cannavaro en Grava voor hun karretje te spannen, maar die weigerden. (Novum)

Lauritzen beschuldigt TVM’ers van doping

Rotterdam. Er was ook sprake van doping binnen de voormalige Nederlandse TVM-ploeg. Dat zegt de voormalige Noorse wielrenner Dag Otto Lauritzen (56) vrijdag in de krant Verdengs Gang. Lauritzen reed in 1993 en 1994 voor TVM. Hij heeft dopegebruik nooit met eigen ogen vastgesteld, „maar je merkte wel dat er bepaalde dingen gebeurden”. „Bij mij is geen twijfel over dopegebruik bij TVM. Het was iets waar we het onderling over hadden." De Noor, die acht keer de Tour reed, ontkent verboden middelen te hebben gebruikt. (Novum)

Tennisster Vergeer neemt voorlopig rust

Rotterdam. Rolstoeltennisster Esther Vergeer (31) last een rustpauze in. De zevenvoudige paralympisch kampioene twijfelt nog over het voortzetten van haar carrière. Ze heeft sinds ‘Londen’ niet meer getraind. Ze zal daarom de WK’s in het enkelspel en dubbelspel laten schieten. Vergeer won sinds 2003 alle belangrijke prijzen. Ze is al 470 enkelpartijen op rij ongeslagen. (Novum)

Oostenrijkse skiër dood bij auto-ongeluk

Rotterdam. De Oostenrijkse skiër Björn Sieber (23) is vrijdag omgekomen bij een auto-ongeluk. Hij won op de junioren-WK zilver op de reuzenslalom en brons op de super-G. Zijn beste prestatie bij een wereldbekerwedstrijd was zevende op de supercombinatie in Bansko. (Novum)

Hockey: Bloemendaal wint van Lille in EHL

East Grinstead. De hockeyers van Bloemendaal hebben in hun eerste duel in de groepsfase van de Euro Hockey League met 7-2 gewonnen van Lille. (Novum)