Ik heb nu al 60.000 dollar schuld

George Gonsalves op een bankje bij Howard University in Washington, DC Ik ben student en ondernemer Ik stem op Barack Obama Mijn grootste held is Ida Wells, een Afro-Amerikaanse burgerrechtenactiviste Over 21 jaar ben ik senator of diplomaat

„Naast mijn studie heb ik een bedrijfje opgezet. Een gat in de markt heb ik gevonden: frisdrank- en snoepautomaten, maar dan gezond. Ideaal voor middelbare scholen en sportscholen. Ik vul ze met salades, vers fruit en chips met minder vet. Met vruchtensappen ben ik aan het experimenteren om te kijken hoe ik die langer houdbaar kan maken. Ik zit nog maar in de beginfase maar ik hoop dat het bedrijf een succes wordt en geld oplevert. Dan kan ik mijn studieschuld gaan aflossen, nu al 60.000 dollar, en ik ben nog niet eens klaar. Ik studeer televisiejournalistiek, maar eigenlijk vind ik mijn bijvak politicologie veel leuker, dus daar wil ik in verder. Diplomaat worden ergens in het buitenland, of senator hier in Washington. Als mijn bedrijfje niks wordt, moet ik een baan bij de overheid zoeken, die hebben speciale programma’s om je studieschuld sneller af te lossen. Dan ben ik na 25 jaar van mijn schuld af.”