Ik ben teleurgesteld in het leven

Nadira Foster-Williams op de campus van Brooklyn College, New York Ik ben student kunstgeschiedenis en journalistiek Ik stem weet ik nog niet, het is kiezen tussen twee kwaden Mijn grootste held is Janis Joplin, omdat ze zo’n geweldige stem had en zo uitgesproken was Over 21 jaar ben ik onafhankelijk, bereisd en gerespecteerd

„Ik was de jongste thuis en speelde veel alleen. Zo heb ik geleerd om mijn verbeelding te gebruiken. Ik tekende veel, verzon hele verhalen. Ik zou graag kinderboeken schrijven. Dan kan ik in die fantasiewereld blijven. Ik zit de laatste tijd vaak in de botanische tuinen hier in Brooklyn. Ik ga erheen om me te concentreren, om na te denken over mijn problemen. In de stad lukt me dat niet. De stad zuigt je leeg. Ik denk erover om van school te gaan. Ik vind het steeds moeilijker om nog gestimuleerd te raken. En school is hartstikke duur. Ik werk nu drie dagen per week in een tweedehandskledingwinkel. Ik krijg goed betaald voor mijn leeftijd. Maar ik ben vaak moe. Mijn moeder zegt dat ik cynisch ben. Maar ik ben gewoon teleurgesteld in het leven. Ik wil iets van de wereld zien. Waarom zou je een taal op school leren als je die ook onderweg, al doende, kunt opdoen?”