Ik ben 21 en nu al moe van woede

Audra Facinelli op de campus van haar universiteit in Bowling Green, Ohio Ik ben student gezondheidswetenschappen Ik stem op Barack Obama Mijn grootste held is mijn hoogleraar, professor Underwood Over 21 jaar ben ik directeur van een ziekenhuis

„Nooit schopt iemand eens herrie, we zijn bang elkaar te kwetsen. Kijk naar die Occupy-beweging: stilletjes in een tentje gaan zitten, daar verander je de wereld niet mee. Professor Underwood deed dat wel. Toen de gouverneur het houden van slangen en reptielen verbood, nam zij haar reptielen mee naar de universiteit. Kom ze maar halen, gouverneur, zei ze. Die ongehoorzaamheid zou ik ook willen. Ik zit zo vol machteloze woede, dat ik op 21-jarige leeftijd al moe ben. Mijn moeder werkt voor de overheid. Elke maand zegt wel een politicus dat we op de overheid moeten bezuinigen. Van schrik is ze als een gek gaan sparen, want ze is bang haar baan te verliezen. Ze hield toch al weinig over, ze betaalt de 20.000 dollar die mijn studie kost. Het systeem deugt niet. Ik wil later een ziekenhuis leiden, maar ik ben bang dat we dan nog steeds geen goed zorgstelsel hebben. Moet ik straks over leven en dood gaan beslissen door patiënten weg te sturen.”