Holleeder belaagd op Amsterdams terras, voor verhoor naar bureau

De chaos op het terras vlak na de vechtpartij. De man rechts is Willem Holleeder op de rug gezien. Foto Twitter / Martijn Hoogeveen

Willem Holleeder is vanmiddag op het terras van een café in Amsterdam-Zuid belaagd. Hij en de man die ruzie kwam zoeken zijn meegenomen naar een politiebureau voor verhoor, meldt een woordvoerder aan persdienst Novum.

De politie is nog aan het uitzoeken wat er precies is gebeurd en of er aangiften moeten worden opgenomen.

‘Holleeder kreeg flinke klappen’

Martijn Hoogeveen zat ook op het terras en maakte op Twitter melding van de schermutseling:

Twitter avatar mjhoogeveen Martijn J Hoogeveen holleeder krijgt op terras joffers pak rammel. Vechtpartij. Terras chaos.
Twitter avatar mjhoogeveen Martijn J Hoogeveen Holleeder op de rug praat met kerel - links van hem - die hem even daarvoor aanviel op terras Joffers. Terras puinhoop. http://t.co/q1rnEZh2

Hoogeveen:

“Holleeder zat op het terras met drie vrienden een beetje te kletsen toen er opeens een man aan kwam lopen die vol op Holleeder dook. Holleeder kreeg enkele rake klappen, hoewel dat later niet aan zijn gezicht te zien was. Op het terras brak paniek uit, want je bent toch bang dat er wordt geschoten. De man liep weg, maar bleef aan de overkant van de straat hangen. “Je weet waar het om gaat”, riep hij naar Holleeder. Vervolgens zijn die vrienden en Holleeder met hem gaan praten, rustig en niet agressief, en kwam de politie erbij.”

Het voorval speelde zich af voor de deur van brasserie Joffers in het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid. Het etablissement wil geen commentaar geven op de berichten, maar de politiewoordvoerder meldt dat de eigenaar van het restaurant in ieder geval aangifte van vernieling, omdat er spullen van hem kapot zijn gegaan.

‘Aangevallen door oude vriend’

De Telegraaf meldt dat Holleeder zou zijn aangevallen door een bekende vechtsporter en sportschoolhouder die volgens de krant in het verre verleden een vriend was van Holleeder en klusjes voor hem opknapte. Later raakten de verhoudingen tussen de twee bekoeld.

Brasserie Joffers in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark.