Hier geboren, met dank aan God

David Colindres in West Loundon Street Cafe in Leesburg, VirginiaIk ben bedrijfsleider in een broodjeszaak en student media & communicatieIk stem op Barack Obama Mijn grootste held is Jezus Christus Over 21 jaar ben ik news anchor bij een belangrijk televisiestation

„Mijn vader is de burgeroorlog in Guatemala ontvlucht. Zijn buurman was door het leger opgehangen. Hij was ontzettend arm. Zelfs een ei moest hij delen met anderen. Hij is door mensensmokkelaars naar Texas gebracht. In Amerika had hij niks. Hij dronk restjes uit blikjes frisdrank in afvalbakken. Goede mensen hebben hem geholpen. Hij werkte hard en dit land gaf hem mogelijkheden. Ik ben hier geboren, met dank aan God. Ik ben de eerste van mijn familie die mag studeren, dus ik doe erg mijn best. Northern Virginia Community College is betaalbaar, er gaan veel latino’s heen. De docenten zijn goed. Ik wil als journalist mensen informeren. Maar al te vaak wordt de waarheid achtergehouden, vooral in de politiek. Er bestaan zo veel misvattingen over immigratie. Mensen hebben geen idee wat wij hebben meegemaakt. Laatst, hier in het café, hoorde ik een mevrouw zeggen: ik kan latino’s niet uitstaan. Ik schrik van dat soort geluiden. Ze denken dat wij niet zoveel van dit land houden als zij. Maar dat is niet zo. Dit is een geweldig land.”