Het is in de VS ieder voor zich

Victoria Coates op straat in Lexington, VirginiaIk ben student economie Ik stem op Mitt RomneyMijn grootste held heb ik niet Over 21 jaar heb ik een groot gezin

„Ik geef elke week een dag les aan een jongen van tien. Zijn ouders hebben hem in de steek gelaten en hij wordt door zijn oma opgevoed. Ik help hem met zijn huiswerk, maar hij heeft een enorme leerachterstand. Voor deze kinderen wil ik me blijven inzetten. Het is ieder voor zich in Amerika. Ze zeggen altijd dat Republikeinen daar de schuld van zijn. Mijn ouders zijn conservatief, toch kom ik uit het warmste nest dat ik me kon wensen. Juist de mensen in New York of Washington, zogenaamd de progressieven, vind ik hooghartig en egoïstisch. Ze zeggen: je moet voor Obamacare zijn, want dat is naastenliefde. Nee, naastenliefde betekent dat ik voor dat jongetje zorg. Nooit zou ik weg willen uit Virginia, waar de mensen nog echt gastvrij zijn. Meisjes op mijn campus vinden het wel vreemd dat ik niet in God geloof. Dat moet ik steeds uitleggen, ik ben de enige atheïst in mijn vriendenkring.”