Eieren gegooid tijdens tegenvallend optreden Wilders in Zweden

Zo’n tweehonderd mensen hebben vandaag in de Zweedse stad Malmö gedemonstreerd tegen PVV-leider Geert Wilders, die er een lezing hield. Het aantal demonstranten was kleiner dan verwacht en de betogingen verliepen dan ook relatief rustig. Wel werd er met eieren gegooid, meldt de grootste Zweedse krant Aftonbladet.

Politieagenten houden de tweehonderd demonstranten op afstand van de plek waar Wilders sprak. Foto Reuters / Scanpix

Zo’n tweehonderd mensen hebben vandaag in de Zweedse stad Malmö gedemonstreerd tegen PVV-leider Geert Wilders, die er een lezing hield. Het aantal demonstranten was kleiner dan verwacht en de betogingen verliepen dan ook relatief rustig. Wel werd er met eieren gegooid, meldt de grootste Zweedse krant Aftonbladet.

De politie had flink wat veiligheidsmaatregelen genomen omdat rekening werd gehouden met veel actievoerders. Het in minder grote getale opgekomen publiek gooide met flessen en eieren naar het gebouw waar Wilders sprak op uitnodiging van het Persvrijheidsgenootschap, een islamkritische organisatie.

Volgens Aftonbladet sprak Wilders drie kwartier, maar kwam er verder weinig los in de zaal vol toehoorders. Tegen de tijd dat de PVV-leider weer vertrok waren de meeste betogers ook alweer naar huis.

Ongeveer honderd mensen kwamen luisteren naar de lezing van Wilders, die hamerde op de gevaren van de islam. Driehonderd mensen hadden zich aangemeld. De organisatie zegt het slachtoffer te zijn geworden van valse aanmeldingen.