Democraten worden uitgelachen

Matthew Duarte op een campagnebijeenkomst van Joaquin Castro in San AntonioIk ben student economie en politicologie Ik stem op Barack ObamaMijn grootste held is Congreslid Barney Frank Over 21 jaar woon ik nog steeds in Texas, maar hebben de Democraten hier gewonnen van de Republikeinen

„Ik ben een politiek- junkie. Ik schrijf over politiek voor de universiteitskrant en ik ben vrijwilliger voor Joaquin Castro. Hij is op 6 november onze kandidaat voor het Congres. Democraten worden uitgelachen in een Republikeinse staat als Texas. Maar in San Antonio zijn we sterk, doordat er zoveel latino’s wonen. Ik heb zelf Mexicaans bloed. Veel van mijn vrienden gaan niet stemmen. Ze geloven niet in de politiek. Ik ben het met ze eens dat Obama en Romney beide geen sterke standpunten hebben. Maar ik vind het belangrijk om te stemmen. Via Facebook spoor ik mijn vrienden aan om ook te gaan. We moeten ervoor zorgen dat iedereen kan studeren. Misschien wil ik me later verkiesbaar stellen voor de gemeenteraad. Maar ik vind het belangrijker om geld te verdienen, zodat ik een gezin kan onderhouden. Mijn ouders zijn gescheiden en mijn moeder werkt heel hard zodat ik kan studeren. Ik heb gelukkig ook een beurs van de overheid. Anders zou ik nog jaren schulden hebben.”