Binnenkijken

Voor de rubriek Binnenkijken fotografeert Thijs Wolzak het appartement van Freddy Vermeulen en Erik Slothouber.

Erik Slothouber en Freddy Vermeulen
Erik Slothouber en Freddy Vermeulen

Huis Een 135 vierkante meter groot appartement in een jarenzestigflat in Amsterdam-Zuid. De eigenaren, art director en grafisch vormgever Freddy Vermeulen en interieurarchitect Erik Slothouber, hebben juist hun housewarmingparty gehouden. Zij: „Toen we het appartement vorig jaar kochten was het een oudedameshuis met veel pluche en roze behang met gouden strikken.” Hij: „Ik heb alles laten strippen en een nieuwe badkamer en keuken ontworpen. Doorgangen zijn verhoogd en deuren vervangen door schuifdeuren. Met een wandbrede kast in onze slaapkamer heb ik een extra slaapkamer voor mijn dochter Lies gecreëerd.”

Interieur Vermeulen en Slothouber woonden eerder apart. Zij: „Het grote schilderij, het Boeddhabeeld en de bank zijn van mij. Ik ben een stylist; ik hou ervan om mijn huis aan te kleden, bloemen neer te zetten en stenen neer te leggen. Erik houdt van simpel en kubistisch.” Hij: „Ik hou van no-nonsense, van functioneel design dat niet wil behagen. Enzo Mari (de ontwerper van de blauwe stoel) is mijn favoriete ontwerper.” Het leuke, vinden ze, is dat hun interieur duidelijk twee werelden vertegenwoordigt en dat het toch een vanzelfsprekende mix is geworden.

Van Ikea Stekkerdozen en de Bekvän, het handige keukentrapje.

Bij brand meenemen Zij: „Mijn handtas. Daarmee kan ik de hele wereld over.” Hij: een portret dat zijn dochter van hem tekende.

Zie ook: erikslothouber.nl

Wilt u ook met uw huis in Binnenkijken? Mail een foto van uw interieur naar lux@nrc.nl