Alsof latino’s achterlijk zijn

Eliza Alvarado in een Mexicaanse supermarkt in San Francisco Ik ben supermarktmedewerker Ik stem niet Mijn grootste held is mijn moeder Over 21 jaar heb ik kinderen en een carrière

„Ik werk zes dagen per week in de supermarkt, van dinsdag tot en met zondag. Ik spaar om volgend jaar te studeren. Ik weet nog niet wat: misschien word ik kok, misschien administratief medewerker, misschien iets in de reclame. Ik ben er de hele tijd mee bezig. Als je latina bent behandelen mensen je hier alsof je achterlijk bent. Ze denken dat je geen Engels spreekt en op je zestiende moeder wordt. Echt belachelijk. Kijk naar mij: ik ben 21 en heb geen kinderen. En ik werk nu voor het minimumloon in een supermarkt, maar dat betekent niet dat ik geen ambities heb. Latino’s worden achtergesteld in de VS, veel meer nog dan zwarten. Obama heeft weinig voor ons gedaan. Hij heeft één wet ingevoerd waardoor jonge migranten zonder verblijfsvergunning hun rijbewijs mogen halen. Het stelt niets voor. Mijn ouders vinden dat ik moet gaan stemmen. Zij hebben geen stemrecht, en denken dat het iets bijzonders is. Ik denk dat het weinig uitmaakt. Mijn stem wordt toch niet gehoord.”