ALL THE PRESIDENT’S MEN

Jeopardy is één van de oudste tv-quizzen van Amerika; het programma is aan zijn 29ste seizoen bezig. Kandidaten moeten geen vragen beantwoorden, maar krijgen juist de antwoorden en moeten zelf de bijbehorende vraag bedenken. Zo werkt ook deze NRC goes America Jeopardy. Een voorbeeld: als de opgave is ‘Hij onderhandelt met Mark Rutte over een nieuw kabinet’, dan is de oplossing: ‘Wie is Diederik Samsom?’.De tien inzenders die de door de redactie bedachte vragen het dichtst benaderen, ontvangen het boek Reizen zonder John van Geert Mak, die in het spoor van schrijver John Steinbeck door Amerika reist. U kunt uw vragen tot en met woensdag 31 oktober mailen naar weekend@nrc.nl. De vragen die u inzendt moeten allemaal op een vraagteken eindigen! De oplossing staat op zaterdag 3 november in de krant.