Badr Hari aangeklaagd voor negen zaken - ‘goed voor jaren cel’

Vechtsporter Badr Hari is onder andere aangeklaagd voor poging tot doodslag. Foto Hollandse Hoogte / Pim Ras

Het Openbaar Ministerie wil dat kickbokskampioen Badr Hari jarenlang achter de tralies verdwijnt. Dat valt volgens De Telegraaf op te maken uit de officiële dagvaarding die hem is overhandigd. Justitie klaagt hem onder meer aan voor poging tot doodslag op zakenman Koen Everink.

Op poging tot doodslag staat maximaal tien jaar gevangenisstraf. Daarnaast wordt Badr Hari beschuldigd van acht andere zaken. In verschillende Amsterdamse etablissementen zou hij mensen hebben mishandeld. Ook heeft hij volgens het OM zijn ex-vriendin mishandeld, haar huisraad vernield en zou hij in 2010 een voetganger opzettelijk hebben aangereden. “Alles bij elkaar goed voor een jarenlange gevangenisstraf,” aldus De Telegraaf.

Badr Hari zit sinds eind juli in de cel. Hij gaf zichzelf aan bij de politie nadat hij werd gezocht voor mishandeling van Everink tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. Het slachtoffer liep in een skybox van het stadion zwaar been- en gezichtsletsel op. Volgens het OM nam Badr Hari willens en wetens het risico dat Everink zou overlijden.