Noordenwind

De komende dagen wordt het gevoelig kouder. Overdag komen de temperaturen niet meer in de dubbele cijfers en in het weekeinde kan het ’s nachts lokaal tot vorst aan de grond komen.

Vanavond is het nog bewolkt met lokaal een spat motregen, maar vannacht klaart het vanuit het noorden op. In het zuiden blijft het kwik steken rond 6 graden, in het noorden wordt het kouder, 3 graden.

Morgen wordt met een matige en aan zee vrij krachtige noordenwind koude lucht uit de poolstreek aangevoerd. Ondanks de zon blijft het kwik tussen 7 graden op de Wadden en 10 graden in Zeeland steken. In de loop van de middag en vooral avond neemt de kans op een bui in het noorden van het land toe, in de avond kan er ook hagel tussen zitten.

In de nacht naar zaterdag blijven de kustgebieden gevoelig voor regen en hagelbuien vanaf de Noordzee. Landinwaarts blijft het droog en koelt het tijdens opklaringen lokaal af tot rond het vriespunt. Vlak bij de grond komt het op veel plaatsen tot een graadje vorst.

Ook zaterdag kan aan de kust een bui vallen. Landinwaarts blijft het meest droog, met ruimte voor zon. Ondanks de zon blijft het koud met 8 of 9 graden. De nacht naar zondag wordt het landinwaarts weer koud. Vanaf zondag overdag drijven er wolken met neerslag binnen. Overdag blijft het kwik onder de 10 graden steken, maar onder het wolkendek worden de nachten minder koud.