Componist Joop ‘Ti-ta-tovenaar’ Stokkermans (75) overleden

Componist Joop Stokkermans in 1982 tijdens een special van de AVRO. ANP / Herman Pieterse Componist Joop Stokkermans in 1982 tijdens een special van de AVRO. ANP / Herman Pieterse

Componist en pianist Joop Stokkermans is gisternacht in zijn woonplaats Hilversum overleden na een kort ziekbed. Hij is 75 jaar geworden. Dat heeft Muziekbureau Haitjema vandaag bekendgemaakt.

De geschoold pianist regisseerde voor de AVRO onder meer het Prinsengrachtconcert en het programma Jonge Mensen op Weg naar het Concertpodium. Hij schreef de Oranje Rhapsodie voor het huwelijk van prins Willem-Alexander en Maxima en melodieën voor programma’s als Barbapapa, Nijntje, Ti-ta-Tovenaar, Q&Q, Kinderen voor Kinderen en reclames voor Douwe Egberts en Kips Leverworst.

Op het gebied van musicals schreef hij onder meer de muziek voor ‘Kunt U Mij de Weg naar Hamelen Vertellen, Meneer?’. In 1960 won Stokkermans de Prix d’Excellence en de Gouden Harp. Ook was hij ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Stokkermans in een terugblik op ‘Hamelen’:

http://youtu.be/lopDPxk_Wk4

    • Marije Willems