Opinie

Bonnetje

Op het Griekse eiland waar ik beroepshalve veel kom gaan we eten. De bejaarde taverna-houdster somt het menu op. Na afloop vraagt ze zonder specificatie 25 euro. Als we om een bonnetje vragen kijkt ze ons verbijsterd aan: een bonnetje? Dat kan alleen als we de volgende dag terugkomen, dan is haar zoon er. We

Op het Griekse eiland waar ik beroepshalve veel kom gaan we eten. De bejaarde taverna-houdster somt het menu op. Na afloop vraagt ze zonder specificatie 25 euro. Als we om een bonnetje vragen kijkt ze ons verbijsterd aan: een bonnetje? Dat kan alleen als we de volgende dag terugkomen, dan is haar zoon er.

We mompelen iets over werk en administratie, en ineens denkt ze het te snappen: „Oh, of course, we can put a much bigger amount on the bill!”

We hebben het bonnetje maar laten zitten…

I. Peereboom