Akkoord oude coalitie Curaçao lijkt nabij

Uitzicht op de wijk Otrobanda, ook Otrabanda genoemd. Foto ANP / Michael Kooren
Uitzicht op de wijk Otrobanda, ook Otrabanda genoemd. Foto ANP / Michael Kooren Uitzicht op de wijk Otrobanda, ook Otrabanda genoemd. Foto ANP / Michael Kooren

Een nieuw kabinet lijkt aanstaande op Curaçao. De voormalige coalitiepartijen ondertekenen vandaag op initiatief van Helmin Wiels, de leider van de onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano een bereidwilligheidsverklaring voor de vorming van een nieuwe regering, zo meldt persdienst Novum.

De drie partijen hebben twaalf van de 21 zetels in het nieuwe parlement. De partijraden van de drie partijen zijn woensdag akkoord gegaan, maar de kans dat ex-premier Gerrit Schotte en een aantal van zijn ministers terugkeren in een nieuw kabinet lijkt klein.

Helmin Wiels heeft tot ieders verrassing laten weten de nieuwe screeningswet van de interim-regering Betrian te accepteren. Algemeen wordt verwacht dat Schotte en twee van zijn ministers niet door deze screening komen.

Het nieuwe kabinet moet volgens Wiels voor 2 november zijn ingezworen. Op die dag zal ook het nieuwe parlement worden geïnstalleerd.