Uitkijken over de Bay Area: dagje op een berg in zes wonderschone minuten

Lookout
Lookout

Een man kijkt vanaf een berg uit over een natuurgebied in Californië. Of er ergens brand is, want dan moet hij ingrijpen. De meeste dagen gebeurt er niets. In dit filmpje zie je hoe mooi dat eruit kan zien, dat er een hele dag niets gebeurt.

De beelden zijn gemaakt door Gary Yost, een fotograaf die zich gespecialiseerd heeft in landschappen en portretten. Als vrijwilliger werkt hij inmiddels twee jaar voor de Marin County Fire Lookouts. Dat betekent dat hij vanuit een houten huisje op de berg Mt. Tamalpais (zie kaart hieronder) uitkijkt over de natuurgebieden, maar ook de stranden en autowegen van de omliggende San Francisco Bay Area.


View Larger Map

Over het vrijwilligerswerk zegt Yost:

“Ik hou erg veel van de berg en de sereniteit die het de Bay Area geeft. Misschien kan ik met dit zes minuten durende filmpje overbrengen wat ik voel als ik op de top zit (en slaap).”

Dat lukt inderaad. Vanaf de berg zien we bomen, wegen en het water, auto’s en boten, we zien mist over het gebied drijven en eb en vloed elkaar afwisselen.’s Nachts neemt een heldere sterrenhemel de plek van de zon in. Bekijk bij voorkeur op full screen:

Overigens: ook de fotografie van Yost is zeer de moeite waard.