Uitgelicht

Film

Erin Brockovich (Steven Soderbergh, 2000, VS). Aangename verfilming van de ware geschiedenis van een gedreven Californische alleenstaande moeder (Julia Roberts) die een grootscheeps grondwatervervuilingsschandaal op het spoor komt. Samen met een gedesillusioneerde advocaat (Albert Finney) bindt zij de strijd aan met het verantwoordelijke chemieconcern. Oscar voor Julia Roberts. RTL 8, 20.30-23.10u.

Taxi 3 (Gérard Krawczyk, 2003, F). Tweede vervolg op onverwachte kassakraker werd andermaal geschreven en geproduceerd door Luc Besson en biedt opnieuw voornamelijk stunts met een opgevoerde taxi (met Samy Naceri achter het stuur). Ook met Marion Cotillard. Wordt gevolgd door Taxi 4. RTL7, 20.30-22.10u.

The Silent Enemy (H.P. Carver, 1930, VS/CAN). Stom docudrama waarin de maker de verdwijnende cultuur van de Noord-Amerikaanse inheemse stammen vastlegde. We zien hoe een stam, gedwongen door voedseltekort, wegtrekt naar een gebied waar kariboes grazen. Arte, 23.40-01.00u.

Informatief

Publiek geheim. Serie documentaires over onderbelichte gebeurtenissen uit het Belgische verleden. In deze aflevering trekt Sven Speybrouck naar Keerbergen. Aan het einde van WO II werd hier operatie Antwerp X gecoördineerd, onder leiding van de Amerikaanse generaal Clare Hibbs Armstrong. Doel van zijn missie: het neerhalen van de V-1’s die de Duitsers afvuurden op de haven van Antwerpen. Canvas, 21.10-21.40u.

Herman gaat ver. Serie waarin Herman den Blijker Nederlandse horecaffers in het buitenland te hulp schiet. Vanavond de zaak van Thea in Cefalù, op Sicilië, die op de fles dreigt te gaan. Thea blijkt echter niet van plan Hermans adviezen klakkeloos op te volgen. RTL 4, 21.30-22.30u.

Strom aus der Wüste. Documentaire over Desertec, een Duits initiatief voor het grootschalig benutten van zonne-energie in de Sahara, waar in een halve dag meer energie de grond bereikt dan Europa in een jaar verbruikt. Er is ook voldoende ruimte voor de installaties. Doel is om in 2050 genoeg stroom op te wekken voor het grootste deel van Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Geschatte kosten: 400 miljard euro. Arte, 21.50-22.40u.

Koppen XL: Wakker worden in een nachtmerrie. Zweedse reportage over een echtpaar dat op een kwade dag ten onrechte van kindermisbruik wordt beschuldigd. Als de rechtbank hen uiteindelijk vrijspreekt is hun leven al verwoest. Eén, 22.30-23.00u.

Sport

Champions League. Vanaf 20.40u verslag van de wedstrijd Barcelona-Celtic. Om 23.00u samenvattingen van onder andere Manchester United-Braga.Ned.3, 20.15-23.35u.