Seks met een dikke zeemeermin in een rubberen bootje

Passie in de polder, RTL 5, 22.30 - 23.00 uur

Alles is hetzelfde als in de hoogtijdagen van Menno Buch. De vitrages, de blank eikenhouten meubels, de kanten kleedjes, de leren strings, de rijtjeshuizen, de roze lillende dildo’s, de naargeestige seks van ‘gewone’ mensen die zeggen hun seksuele fantasieën uit te willen leven op televisie.

Vanavond waant de kijker zich weer even terug in het einde van de jaren negentig van de vorige eeuw, toen Menno Buch erotische tv bracht voor de gewone man. Hij gaf ons de man in het bad bruine bonen. De man wiens grootste seksuele fantasie het is in luiers seks te beleven. Om twee hoogtepunten te noemen.

Vanavond is het Ewout Genemans die ons naargeestige seks laat zien. Dit keer is het voor het oog van zíjn camera dat zes ‘markante Nederlanders’ aan de slag gaan met platte erotiek, met als alibi dat het hun droom is om hun eigen pornofilm te maken. Ze kunnen er een 3D videocamera mee winnen. Geinig voice overtje eronder en uitlachen maar. Net als destijds bij Buch.

Maar er is ook een belangrijk verschil. Want waar Buch nog het fatsoen had om de seksuele fantasie van zijn kandidaten te faciliteren, moeten de kandidaten van Genemans het helemaal zelf doen. Van het zoeken naar locaties, acteurs, aankleding, het filmen en acteren tot aan het onderhandelen met de politie. Genemans stelt vragen en filmt het.

Lekker goedkoop. Goedkoper dan ooit.