Obama: Romney blijft maar van positie veranderen

Obama vanochtend op een campagnerally in Florida. Foto Reuters / Kevin Lamarque

Een dag na het laatste televisiedebat van de campagne blijft Obama zijn Republikeinse tegenstrever Romney hard aanvallen. De president, die vandaag een plan voor de komende jaren presenteerde, zei dat Romney van standpunt blijft veranderen en daardoor onbetrouwbaar is.

Obama sprak vanochtend lokale tijd in Florida, de staat waar het debat van gisteravond plaatsvond en één van de negen ‘swing states’ die de verkiezingsstrijd op 6 november zullen beslissen. Op een campagnerally beschuldigde de president Romney opnieuw van wat hij afgelopend weekend al plagerig ‘Romnesia’ noemde: het steeds maar veranderen van standpunt om de kiezer te misleiden:

“We are accustomed to seeing politicians change their position from four years ago. We are not accustomed to seeing politicians change their positions from four days ago. [...] There is no more serious issue in a presidential campaign than trust. Everything (Romney’s) doing right now is trying to hide his real positions in order to win this election.”

Obama presenteert ‘blueprint for America’s future’

Romney heeft Obama de laatste weken er steeds van beschuldigd geen heldere agenda voor de komende vier jaar te hebben. In reactie op dat verwijt presenteerde Obama-campagne vandaag in Florida de “Blueprint for America’s Future”, een boekje van twintig pagina’s waarin de plannen van de president op een rijtje worden gezet.

Samen met vicepresident Biden zou Obama later vandaag afreizen naar een andere swing state, Ohio. Romney en zijn running mate Paul Ryan voeren vandaag campagne in Nevada, Colorado en ook Ohio.

Derde debat zonder duidelijke winnaar

Het debat van afgelopen nacht leverde geen duidelijke winnaar op, hoewel Obama een sterkere indruk maakte. Voor de verkiezingsstrijd zal het vermoedelijk niet heel veel uitmaken: in veel landelijke peilingen liggen beide kandidaten ongeveer gelijk. In veel cruciale swing states heeft Obama een lichte voorsprong.