NAC ontslaat trainer John Karelse

John Karelse coachte NAC in de afgelopen twee seizoen tweemaal naar de dertiende plek op de ranglijst. Foto ANP / Marco de Swart

Zes nederlagen en slechts één keer winst in de eerste negen wedstrijden van het seizoen. Voor het bestuur van NAC Breda zijn deze resultaten onacceptabel en daarom is hoofdtrainer John Karelse vanochtend ontslagen.

Volgens het regionale dagblad BN DeStem nemen assistent-trainer Adrie Bogers en Nebosja Gudelj, trainer van Jong NAC, de honneurs voorlopig waar. Het ontslag komt ondanks de slechte resultaten toch ietwat onverwacht, vooral vanwege de penibele financiële situatie van de club. Het leek niet haalbaar een personeelslid weg te sturen, aldus BNR.

‘Boterde niet tussen trainer, spelers en directeur’

VI Radio meldt dat de spelers echter ontevreden waren over Karelse omdat er te veel “achteruit gevoetbald” moest worden. Ook technisch-directeur Jeffrey van As zou een slechte verstandhouding hebben met de nu ontslagen trainer.

Karelse stond behoudend voetbal voor om tegendoelpunten te voorkomen. Van As wil heel graag dat NAC in de middenmoot van de Eredivisie meedraait en zag graag meer aanvallend voetbal, aldus VI-clubwatcer Dennis van Bergen.

Groot verleden Karelse als NAC-speler

De 42-jarige oefenmeester was als speler lang verbonden aan de Bredase club. Hij verdedigde dertien seizoenen lang het doel. Zo promoveerde hij met NAC in 1992 van de Eerste Divisie naar de Eredivisie. In 2006 schoof hij bij NAC weer aan, inmiddels als assistent-trainer van hoofdcoach Cees Lok. Sinds het vertrek van Robert Maaskant in 2010 was Karelse zelf hoofdtrainer.

Karelse afgelopen zaterdag na de met 3-0 verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse: