Kortkolom sport

Ontslag coach Jans bij Standard Luik

Luik. Ron Jans is ontslagen als voetbaltrainer van Standard Luik. De 54-jarige Nederlander moet het veld ruimen vanwege tegenvallende prestaties. Jans was bezig aan zijn eerste seizoen bij de Waalse club die momenteel op de twaalfde plaats staat in de Belgische eerste klasse. Het bestuur van Standard zegt het ontslag van Jans te betreuren, maar geen andere mogelijkheid te zien. Jans nam afgelopen zomer, na twee magere jaren, onvrijwillig afscheid van Heerenveen. Eerder was hij acht jaar met succes trainer van FC Groningen, waar hij eerder zelf voetbalde. Jans hield het bij Standard dit seizoen elf competitiewedstrijden vol. De 3-1 nederlaag afgelopen zondag bij provincieclub Bergen kostte hem de kop. (Novum)

‘NAC Breda ontslaat trainer John Karelse’

Breda. John Karelse is geen trainer meer van NAC Breda. De oud-doelman is vandaag bij de Brabantse voetbalclub ontslagen vanwege de slechte competitiestart in de eredivisie. Dat meldt Voetbal International. NAC staat momenteel op de zeventiende plaats in de competitie met vijf punten uit negen wedstrijden. Zaterdag verloren de Brabanders thuis kansloos met 3-0 van Vitesse. Karelse werd in het seizoen 2010-2011 hoofdtrainer bij NAC. Hij had bij de eredivisieclub, waarvoor hij vijftien jaar onder de lat stond, nog een contract tot het einde van het seizoen. (NRC)

Belager Leeds-keeper krijgt 4 maanden cel

Sheffield. De supporter van Leeds United die vrijdag doelman Chris Kirkland van Sheffield Wednesday neersloeg, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden. De 21-jarige man stormde het veld op en gaf de voormalige doelman van het Engelse elftal een klap. Die ging gelijk naar de grond maar kon na een blessurebehandeling de wedstrijd vervolgen. De dader was de tribune op gevlucht maar kon aan de hand van camerabeelden worden opgespoord. De Engelse bond FA is een onderzoek begonnen naar het het duel op Hillsborough. Meerdere fans bestormden de grasmat en er werden flessen op het veld gegooid. Ook waren kwetsende liederen te horen. (Novum)

San Francisco plaatst zich voor World Series

San Francisco. De honkballers van de San Francisco Giants hebben vannacht de World Series bereikt. De ploeg won voor eigen publiek het beslissende zevende duel in de finale van de National League met 9-0 van titelverdediger Saint Louis Cardinals. In de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie, ook wel het officieuze wereldkampioenschap genoemd, speelt San Francisco de komende weken tegen Detroit Tigers. (Novum)

Sparta R’dam tweede na zege op Volendam

Rotterdam. Sparta Rotterdam is in de eerste divisie gestegen naar de tweede plaats. De voetbalploeg van trainer Michel Vonk won in eigen stadion met 2-1 van FC Volendam. Sparta heeft een achterstand van vijf punten op koploper MVV, de winnaar van de eerste periode. (Novum)