Kort

De Leeds United-supporter die Sheffield Wednesday-doelman Chris Kirkland neersloeg, wordt door de Engelse politie verdacht van mishandeling. De 21-jarige man stormde vrijdagavond het veld op en verkocht de voormalige doelman van het Engels elftal een klap. Die ging gelijk tegen de grond. Na een blessurebehandeling kon Kirkland de wedstrijd in de Championship, die in 1-1 eindigde, hervatten, maar de dader was de tribune op gevlucht. Aan de hand van camerabeelden kon hij alsnog worden opgespoord. De Engelse voetbalbond FA is ook een onderzoek begonnen naar het duel in Hillsborough.

De Nederlandse autocoureur Robin Frijns mag begin november testen voor het Formule 1-team van Red Bull. Dat liet de Oostenrijke renstal gisteren in een verklaring weten. De 21-jarige Maastrichtenaar neemt in Abu Dhabi deel aan de Young Driver Days. Frijns was al zeker van een plek in het testteam van concurrent Sauber voor de races in het Midden-Oosten. Frijns verdiende zijn uitnodiging door dit weekeinde wereldkampioen in de Formule Renault 3.5-series te worden. Vorig jaar won de Limburger al de Eurocup Formule Renault 2.0. Deze prestatie leverde de Limburger in juli al een uitnodiging op van Red Bull om op het circuit van Moskou een demonstratie te geven.

De UEFA heeft Bas Nijhuis en Danny Makkelie aangesteld als scheidsrechters voor duels in de Europa League, aanstaande donderdag. Nijhuis is gevraagd om de wedstrijd tussen Liverpool en het Russische Anzji Machatsjkala van Guus Hiddink in goede banen te leiden. Makkelie heeft de wedstrijd van Sparta Praag tegen het Israëlische Hapoel Kiryat Shmona toebedeeld gekregen. Novum