Kijktips

Film

Erin Brockovich (Steven Soderbergh, 2000, VS).

Gebaseerd op de ware geschiedenis van een onontwikkelde, maar gedreven Californische vrouw (Julia Roberts) die een grootscheeps grondwatervervuilingsschandaal op het spoor komt. Samen met een gedesillusioneerde advocaat (Albert Finney) bindt zij de strijd aan met het verantwoordelijke chemieconcern. Oscar voor Roberts.RTL8, 20.30-23.10u.

The Silent Enemy (H.P. Carver, 1930, VS/CAN).

Stom docudrama waarin de maker de verdwijnende cultuur van de Noord-Amerikaanse inheemse stammen vastlegde. We zien een stam die door voedselgebrek wordt gedwongen weg te trekken naar een gebied waar kariboes grazen. De spelers zijn allen inheems (behalve Chief Buffalo Child Long Lance die werd geboren als Sylvester Long).Arte, 23.40-01.00u.

Informatief

Herman gaat ver.

Tweede uitzending van een serie waarin Herman den Blijker horecaffers in het buitenland te hulp schiet. Vanavond de bijna failliete zaak van Thea in Cefalù, op Sicilië. Herman komt er al snel achter dat Thea geen zin heeft zijn adviezen op te volgen. RTL4, 21.30-22.30u.

Strom aus der Wüste.

Documentaire over Desertec, een Duits initiatief voor het benutten van zonne-energie in de Sahara. Daar bereikt in een halve dag meer energie de grond dan Europa in een jaar verbruikt. Doel is om in 2050 genoeg stroom op te wekken voor het grootste deel van Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Geschatte kosten: 400 miljard euro. Arte, 21.50-22.40u.

Sport

Champions League.

Vanaf 20.40u rechtstreeks verslag van Barcelona - Celtic, vanaf 23.00u samenvattingen van o.m. Manchester United - Braga. Ned.3, 20.15-23.35u.