‘Jonge Afro-Amerikaanse in brand gestoken door Ku Klux Klan’

Een jonge Afro-Amerikaanse vrouw uit Louisiana ligt met brandwonden over het merendeel van haar lichaam in het ziekenhuis. Ze zegt in brand te zijn gestoken door drie mannen die zich lieerden aan de Ku Klux Klan.

Volgens AP werd de 20-jarige Sharmeka Moffitt zondagavond in een park aangetroffen nadat ze het alarmnummer had gebeld. De FBI onderzoekt de zaak en beschouwt het als mogelijk haatdelict. Arrestaties zijn nog niet verricht.

Moffitt ligt in kritische toestand in het ziekenhuis met onder meer derdegraads brandwonden. De mannen hebben haar naar eigen zeggen met brandstof overgoten en staken haar in brand in een park in Winnsboro.

Politieagenten troffen de letters ‘KKK’ en een racistische leus aan die op Moffitts auto waren gekalkt. In haar oproep aan de alarmcentrale omschreef het slachtoffer de drie daders als mannen met witte kappen op hun hoofd. Volgens de plaatselijke tak van de burgerrechtengroep NAACP is de Ku Klux Klan springlevend in Louisiana.