Jolande Sap niet bij eigen afscheid in Tweede Kamer

Foto ANP / Evert-Jan Daniels

Jolande Sap is vandaag niet aanwezig bij haar eigen afscheid in de Kamer. Uit “persoonlijke overwegingen” heeft ze besloten niet naar de Kamer toe te komen, meldt een woordvoerder van GroenLinks de politieke redactie van NRC.

De Kamervoorzitter leest straks een brief voor van Jolande Sap.

Update 15.14 uur: de Kamervoorzitter heeft inmiddels haar afscheidsbrief voor gelezen. Lees hier ons nieuwe bericht over de brief.

In haar laatste tweet, op 9 oktober, meldde Sap:

Twitter avatar jolandesap Jolande Sap Ik neem 23 oktober afscheid van de Tweede Kamer. Nog niet deze week ivm een overlijden in de naaste familie

Update 13.51 uur: Jolande Sap meldde zojuist het volgende op Twitter:

Twitter avatar jolandesap Jolande Sap Straks wordt mijn afscheidsbrief voorgedragen door de Kamervoorzitter. Daarin staat alles wat ik nu kwijt wil
Twitter avatar jolandesap Jolande Sap Met vrienden en mijn gezin volg ik het spektakel privé ;-) #afscheid

Plek voor vrij voor Linda Voortman

Sap trad begin deze maand terug als Kamerlid, fractievoorzitter en partijleider van GroenLinks, nadat het partijbestuur het vertrouwen in haar had opgezegd. Bram van Ojik aangewezen als haar opvolger.

Doordat Sap haar functie heeft neergelegd, is er in de Kamer een plek vrijgekomen voor Linda Voortman, de nummer vijf op de lijst bij GroenLinks. Op zijn vroegst donderdag wordt zij door de voorzitter van de Kamer geïnstalleerd.