Hamilton: voor McQuaid is geen plaats meer in sport

Oud-wielrenner Tyler Hamilton, wiens onthullingen over dopegebruik hebben bijgedragen aan de val van zijn ex-kopman Lance Armstrong, heeft in reactie op de verklaring van de UCI gezegd dat „er voor voorzitter Pat McQuaid geen plaats meer is in de sport”.

Hamilton, die zijn olympische titel tijdrijden uit 2004 inleverde nadat hij dopinggebruik had bekend, noemt de uitspraken van McQuaid gisteren op de persconferentie in Genève hypocriet. „Hij bewijst daarmee dat hij incapabel is en niet inziet dat veranderingen noodzakelijk zijn.”

Hamilton: „In plaats van de gelegenheid aangrijpen om de nieuwe generatie wielrenners hoop te geven, blijft McQuaid met zijn vingertje wijzen. Die tactiek is niet langer effectief.”

Hamilton maakt zich ook boos over de opmerking van McQuaid dat de UCI geen dopingzaak van Armstrong heeft verdoezeld, terwijl Hamilton de UCI hierover had ingelicht. Hij is boos dat de UCI-baas hem in dat verband „een eikel” noemde. (Reuters)