Opinie

Haan

De bel gaat. De mevrouw met de honden van verderop heeft direct een schepnet nodig om de haan van de afwezige buren uit de sloot te vissen. De haan gaat al fladderend kopje onder. Het lukt ons uiteindelijk om het beestje te redden en we maken een droog plekje in zijn vertrouwde eigen hok. Wat

De bel gaat. De mevrouw met de honden van verderop heeft direct een schepnet nodig om de haan van de afwezige buren uit de sloot te vissen. De haan gaat al fladderend kopje onder. Het lukt ons uiteindelijk om het beestje te redden en we maken een droog plekje in zijn vertrouwde eigen hok.

Wat extra stro zorgt voor een zacht bedje. Wel waait er een gemene wind en het hok kiert. „Hij rilt helemaal, misschien haalt hij het niet”, zegt de mevrouw beverig.

Niet gerust op de goede afloop ga ik de tafel dekken. Dan klinken drie opgewekte piepjes. Na 45 minuten op 200 graden kan de kip uit de oven.

Leo Huizinga