Gewonde vliegtuigcrash Dronten is eigenaar vliegschool

Hulpverleners aan het werk in Dronten gistermiddag. Foto ANP/ Bram van de Biezen

Een van de twee gewonden die gisteren in Dronten een vliegtuigongeluk kreeg, is de eigenaar van de vliegschool volgens Novum. De twee inzittenden die gisteren met hun vliegtuig in botsing raakten met een ander vliegtuigje zijn inmiddels buiten levensgevaar. Dat heeft vliegschool Wings over Holland tegen Omroep Flevoland gezegd.

De twee vliegtuigjes raakten elkaar in de lucht, waarna de toestellen naar beneden stortten in een akker aan de Zeeasterweg. Het ongeluk gebeurde tijdens een zogenoemde fotovlucht, waarbij vanuit het ene toestel foto’s van het andere toestel werden gemaakt. Bij de crash kwamen de twee inzittenden van het andere vliegtuigje om het leven. Over hun identiteit is nog niets bekendgemaakt. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Wings over Holland is een opleidingsinstituut voor de Nederlandse luchtvaart en doet tevens aan verhuur. De vliegschool is vandaag dicht.