Barcelona wint op het nippertje - ook winst United, verlies Chelsea

Middenvelder Andres Iniesta viert zijn doelpunt tegen Celtic. Foto AFP / Josep Lago

Barcelona heeft vanavond in de groepsfase van de Champions League op het nippertje de drie punten veiliggesteld. De Catalanen scoorden in de blessuretijd de winnende treffer tegen Celtic: 2-1.

Voormalig Heerenveen-aanvaller Georgios Samaras zorgde na ruim een kwartier spelen voor een daverende verrassing door de Schotten op voorsprong te zetten. Op slag van rust scoorde Andrés Iniesta de gelijkmaker. Bij de stand van 1-1 zou het gedurende de gehele tweede helft blijven. Althans, tot in de blessuretijd: Jordi Alba werd de matchwinner voor Barça.

Eerste overwinning Spartak in groepsfase

Spartak Moskou boekte eerder vanavond, in de andere wedstrijd in groep G, zijn eerste overwinning in de Champions League. Zonder de geblesseerde Demy de Zeeuw wonnen de Russen in eigen stadion met 2-1 van Benfica. Bij de Portugezen maakte de van Twente overgenomen Ola John twee minuten voor tijd zijn debuut.

Door de zege doet Sparta de rode lantaarn van groep G over aan Benfica, dat slechts een punt uit drie duels verzamelde. Spartak heeft er twee meer. Barcelona en Celtic hebben respectievelijk negen en vier punten.

Winst United, verrassend verlies Chelsea

Manchester United won in groep H met 3-2 van Sporting Braga. De ‘Mancunians’ moesten op Old Trafford terugkomen van een verrassende 0-2 achterstand, maar dat lukte door goals van Jonny Evans en Javier Hernandez, die tweemaal trefzeker was. In de andere wedstrijd in poule H speelden Galatasaray en het Roemeense CFR Cluj met 1-1 gelijk. Manchester United blijft koploper.

In groep F was Valencia met 0-3 te sterk voor BATE Borisov uit Wit-Rusland. Bayern München troefde in dezelfde poule Lille af met 0-1. In groep E wist Shaktar Donetsk Chelsea te imponeren: 2-0. Juventus kwam bij het Noorse FC Nordsjælland niet verder dan 1-1.