Brad Pitt en Chanel vroegen er een beetje om: dit zijn de leukste parodieën

Een Brad Pitt-parodie door Leif Garrett.
Een Brad Pitt-parodie door Leif Garrett.

Die nieuwe commercial met Brad Pitt vraagt er natuurlijk om geparodieerd te worden. De vreemde ruimte waar de acteur in staat, dat flikkerende licht en die hoogdravende teksten. Dit zijn de vier leukste parodieën.

Eerste het origineel. Pitt prijst het parfum van Chanel No. 5 aan, maar de eerste keer dat je de commercial ziet, is dat niet waar je aan denkt. De tekst van de acteur is zo hoogdravend dat je denkt dat hij via hogere machten een boodschap doorgeeft hoe we de ellende van de wereld kunnen oplossen. Zo is het niet: het gaat om een geurtje. Inevitable.

De parodieën lieten vanzelfsprekend niet lang op zich wachten. De afgelopen week paste de Amerikaanse talkshow-host Conan O’Brien de commercial al een klein beetje aan om te wijzen op het onsamenhangende gebrabbel van Pitt:

De Australische Natalie Tran is bekend geworden met een veelbekeken YouTube-kanaal waarop ze humoristische monologen en sketches plaatst. “Als ik een snorretje op mijn gezicht teken, zie ik eruit als een Aziatische gangster”, zegt ze. Dat deed ze, en zo ging ze in het slecht verlichte Brad Pitt-hoekje staan.

Ook deze is goed, van de Amerikaanse zanger en acteur Leif Garrett. “Wherever I go, there I am… Lucky me.”

En ten slotte: de Nederlandse variant, eergisteren ook te zien bij DWDD. Niet voor een parfum, maar voor de weerman van Flevoland.