Foto’s en video van daders kunstroof - maar er is weinig op te zien

Twee daders van de Kunstroof van maandagnacht.
Twee daders van de Kunstroof van maandagnacht. Foto Politie Rotterdam Rijnmond

De politie heeft foto’s vrijgegeven van de daders van de kunstroof. Op de foto’s is echter weinig te zien om de personen mee te identificeren. Toch hoopt men dat iemand het postuur of de rugtassen zodanig herkent dat er tips uit voortkomen.

In de nacht van maandag op dinsdag werden zeven schilderijen gestolen uit de Rotterdamse Kunsthal. De waarde van de gestolen werken is enkele miljoenen euro’s - er zat onder meer een Matisse, een Picasso en een Monet bij.

Maar op de donkere beelden van twee personen is weinig te herkennen. De politie geeft dat ook toe, maar zegt er wel bij dat het erop lijkt dat “één dader groter lijkt dan de andere”. Bewegende beelden, hieronder te zien, werden vanavond om 19.00 uur bij Hart van Nederland uitgezonden.

De bewegende beelden:

En het item bij Opsporing Verzocht van deze week:

Op de website van de politie Rotterdam Rijnmond zijn nog twee foto’s te zien.