Opinie

Dick Cheney

In 2008 werden medestudenten en ik uitgenodigd voor een ambassadeborrel in Washington DC. We namen een taxi naar een villawijk. De Afro-Amerikaanse chauffeur woonde in Maryland en had het niet breed. We waren het eens dat een Democraat, Obama of Clinton, president moest worden; Bush was slecht geweest voor de VS en de wereld. De

In 2008 werden medestudenten en ik uitgenodigd voor een ambassadeborrel in Washington DC. We namen een taxi naar een villawijk. De Afro-Amerikaanse chauffeur woonde in Maryland en had het niet breed. We waren het eens dat een Democraat, Obama of Clinton, president moest worden; Bush was slecht geweest voor de VS en de wereld. De taxichauffeur stelde fanatiek dat de jeugd misstanden kan veranderen. Vooral West-Europese studenten hebben vrijheid en kansen iets te betekenen. „You’re absolutely right, we should take more action”, stemde ik beleefd in. Al snel stopte hij bij een onsympathieke villa, omgeven door dreigende hekken. „Is this the correct address?”, vroeg ik bezorgd. „No. Dick Cheney lives here”, zei hij samenzweerderig. „Just so you know.”

Zippora Elders