Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Kunsthal plaatst grote bloembakken tegen nieuwe inbraak

Politieagenten zetten het gebouw van de Rotterdamse Kunsthal af met afzetlint. Foto ANP / Robin Utrecht

Na de grootschalige kunstroof uit de Rotterdamse Kunsthal probeert het museum de beveiliging aan te scherpen, schrijft dagblad Metro vanochtend. Rondom de Kunsthal zijn gisteren om die reden grote bloembakken geplaatst.

Specialist museumbeveiliging Ton Cremers geeft aan dat het daarmee onmogelijk wordt om een auto pal naast het museum te plaatsen.

De Rotterdamse politie heeft inmiddels tientallen tips ontvangen over de roof van schilderijen uit de Kunsthal, zo meldde de politie gisteravond. Uit het politieonderzoek blijkt dat de verdachten via een deur aan de achterzijde van het pand binnen zijn gekomen.

Volgens de politie zijn de inbrekers maandagnacht rond kwart over drie het museum binnengedrongen en hebben zij de schilderijen in “zeer korte tijd” buitgemaakt en er weer vandoor gegaan. De daders hebben geen braaksporen achtergelaten.