Kortkolom sport

Onderzoek naar EK-kwalificatieduel

Rotterdam. De UEFA heeft een onderzoek ingesteld naar de gang van zaken tijdens het EK-kwalificatieduel tussen Jong Servië en Jong Engeland. De Europese voetbalbond stelt zowel het gedrag van de Servische als van de Engelse spelers aan de kaak. Daarnaast worden racistische leuzen van fans van Servië onderzocht. Engeland claimt dat de zwarte spelers vanaf de eerste minuut van de wedstrijd met oerwoudgeluiden werden begroet. Ook zouden ze zijn bekogeld met stenen, muntjes en zelfs stadionstoeltjes. Dat wordt door het thuis spelende land ontkend. (Novum/AP)

Rabobank strikt Brand en Guarnier

Rotterdam. Lucinde Brand en Amerikaans kampioene Megan Guarnier rijden komend seizoen voor de vrouwenploeg van Rabobank. Beide renners tekenen een contract voor een jaar, maakte het team van kopvrouw Marianne Vos gisteren bekend. „Guarnier is een topper, die op meerdere terreinen heel goed uit de voeten kan. Megan is zonder meer een versterking", laat ploegleider Jeroen Blijlevens weten. (Novum)

Miljoenenboete voor arbiters na omkoping

Rotterdam. Veertien omgekochte Italiaanse scheidsrechters moeten een boete van in totaal vier miljoen euro betalen aan de Italiaanse voetbalbond FICG. Dat heeft een Italiaanse rechter gisteren bepaald. De veertien waren betrokken bij het omkoopschandaal Caliopoli dat in 2006 aan de oppervlakte kwam. Het kostte Juventus de landstitels van 2005 en 2006. (Novum/AP)