AkzoNobel lijdt verlies van 2,4 miljard euro

Verfproducent AkzoNobel heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 2,4 miljard euro, schrijft beurs.nl vanochtend. In het derde kwartaal vorig jaar maakte het bedrijf nog een nettowinst van 149 miljoen euro.

Verfproducent AkzoNobel heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 2,4 miljard euro. In het derde kwartaal van vorig jaar maakte het bedrijf nog een nettowinst van 149 miljoen euro.

Het verfbedrijf schrijft eenmalig ruim 2,5 miljard euro af op de verfactiviteiten omdat Akzo een lagere groei verwacht. Vooral in Europa en de Verenigde Staten is er steeds minder vraag naar de producten. Het aandeel van Akzo is gisteravond gesloten op 44,56 euro.

Eigen opleiding samen met Stork

Twee dagen gelden liet het bedrijf weten samen met Stork een eigen opleiding te zijn gestart. Omdat studenten verkeerd worden opgeleid, dreigen duizenden banen voor Nederland verloren te gaan.

Verwacht wordt dat veel vacatures door het slechte onderwijs onvervulbaar blijven. Zonder aanpassingen in de it-opleidingen zullen banen worden opgeslokt door andere landen die wel beschikken over het juiste it-personeel, verwachten topmannen Pieter Schoehuijs van AkzoNobel en André Haket van Stork.