Supercut: honderd dreigementen uit films

Een ‘supercut’ is een snelle montage van overeenkomstige scènes uit verschillende films. Bijvoorbeeld een collage van alle explosies uit de serie 24 (duur: 9 minuten). Fans maken de montages op hun computers en zetten die op YouTube. De meester van de supercut is filmeditor Harry Hanrahan. Een van zijn laatste is een collectie van honderd

Een ‘supercut’ is een snelle montage van overeenkomstige scènes uit verschillende films. Bijvoorbeeld een collage van alle explosies uit de serie 24 (duur: 9 minuten).

Fans maken de montages op hun computers en zetten die op YouTube. De meester van de supercut is filmeditor Harry Hanrahan. Een van zijn laatste is een collectie van honderd dreigementen uit speelfilms, waarbij het onmogelijk is niet de slappe lach te krijgen.

Ook de jonge Brit James Chapman doet het goed, met als laatste supercut tientallen varianten op de tekst “There are two kinds of people…” die hij bovendien geestig door elkaar monteert.

De site supercut.org verzamelt supercuts uit alle windstreken en heeft er honderden.