Politie heeft inmiddels vijftien tips gekregen over roof Kunsthal

Een witte vlek markeert de plek waar een van de gestolen schilderijen hing. Foto ANP / Robin Utrecht

De politie heeft naar aanleiding van het televisieprogramma Opsporing Verzocht vijftien tips binnengekregen over de grote kunstroof uit de Kunsthal maandagnacht in Rotterdam. Of ze allemaal bruikbaar zijn, kan een politiewoordvoerder niet meteen zeggen. “Ze zijn in ieder geval het rechercheren waard”.

De eerste tips kwamen al tijdens de uitzending binnen. De politie hoopt nog meer informatie binnen te krijgen. Getuigen zijn opgeroepen zich te melden, vooral mensen die in de nacht van maandag op dinsdag tussen 03.00 en 04.00 uur iets gezien hebben, wordt verzocht de politie te bellen, meldt een zegsman:

“Mensen die auto’s hebben gezien voor het museum of mensen voorwerpen hebben zien dragen, maar ook mensen die de dagen ervoor misschien iets hebben gezien.”

In totaal zijn er twintig rechercheurs op de diefstal gezet van de zeven gestolen schilderijen. Een dusdanig groot team rechercheurs wordt normaal alleen op moordzaken gezet, aldus een rechercheur tijdens het televisieprogramma gisteravond.

De zegsman gaf verder aan dat de politie zich inmiddels een beeld heeft gevormd van de diefstal. Beelden van het museum en uit de omgeving zijn veiliggesteld. Wel werden mensen die beeldmateriaal uit de omgeving hebben opgeroepen contact op te nemen met de politie.

De Kunsthal is inmiddels weer geopend, omdat de directie wil dat de collectie voor het publiek toegankelijk blijft. Op de plekken van de gestolen werken hangen nu andere schilderijen uit de Triton-collectie, een privé-collectie die miljoenen waard is.