Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Twintig rechercheurs onderzoeken diefstal doeken

De Forensische Opsporing van de Politie Rotterdam-Rijnmond stelt sporen veilig. Foto ANP / Robin Utrecht

De politie heeft twintig rechercheurs op de diefstal gezet van de zeven schilderijen die vannacht zijn gestolen uit de Kunsthal in Rotterdam. Een dusdanig groot team rechercheurs wordt normaal alleen op moordzaken gezet. Dat zei een woordvoerder van de Rotterdamse politie vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De zegsman gaf verder aan dat de politie zich inmiddels een beeld heeft gevormd van de diefstal. Beelden van het museum en uit de omgeving zijn veiliggesteld. Wel werden mensen die beeldmateriaal uit de omgeving hebben opgeroepen contact op te nemen met de politie.

Ook getuigen worden opgeroepen zich te melden. Vooral mensen die in de nacht van maandag op dinsdag tussen 03.00 en 04.00 uur iets gezien hebben, wordt verzocht de politie te bellen. “Mensen die auto’s hebben gezien voor het museum of mensen voorwerpen hebben zien dragen, maar ook mensen die de dagen ervoor misschien iets hebben gezien”, somde de zegsman op.

Bekijk hier de uitzending van Opsporing Verzocht.
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.