Scholier Malala in Groot-Brittannië

A Nepalese student holds a photo of Pakistani schoolgirl Malala Yousafzai, during a candlelight vigil to express support for her in Katmandu, Nepal, Monday, Oct.15, 2012. Yousufzai was shot along with two classmates by a Taliban gunman while they were on their way home from school on Oct. 9, 2012. (AP Photo/Niranjan Shrestha)
A Nepalese student holds a photo of Pakistani schoolgirl Malala Yousafzai, during a candlelight vigil to express support for her in Katmandu, Nepal, Monday, Oct.15, 2012. Yousufzai was shot along with two classmates by a Taliban gunman while they were on their way home from school on Oct. 9, 2012. (AP Photo/Niranjan Shrestha) AP

Het zwaargewonde 14-jarige Pakistaanse meisje Malala Yousafzai is gisteren overgebracht naar een ziekenhuis in Groot-Brittannië. Ze wordt daar behandeld voor verwondingen die ze opliep toen Talibaanstrijders haar neerschoten. Volgens Britse medische bronnen maakt ze een kans op herstel. Pakistaanse artsen verwijderden eerder een kogel uit haar hoofd en wisten haar buiten levensgevaar te brengen. Malala wordt bewaakt, uit angst voor mogelijke vervolgaanvallen. Malala werd neergeschoten vanwege haar activisme voor scholing voor meisjes in Pakistan. AP