Thorpe: bijna zelfmoord

Vijfvoudig olympisch zwemkampioen Ian Thorpe (30) had dusdanig last van depressies, dat hij op het punt heeft gestaan zelfmoord te plegen. Zijn somberheid ging soms gepaard met excessief drankgebruik.

Dat onthult de Australiër in zijn biografie This is Me, waaruit in Australische media werd geciteerd. Daarin verklaart Thorpe ook dat hij voor het eerst met zijn mentale problemen naar buiten komt. Zelfs familie en vrienden had hij nooit iets verteld.

Thorpe ontkent dat hij een alcoholprobleem heeft. „Ik dronk om mijn angsten te verdrijven en om in een goede stemming te komen. Bovendien dronk ik altijd alleen en binnenshuis. Dat gebeurde vooral tussen 2002 en 2004, in aanloop naar de Olympische Spelen van Athene.

Een ander aspect waarop Thorpe in het boek ingaat is de discussie over zijn geaardheid. Thorpe zou homoseksueel zijn. De voormalige zwemmer ontkent dat ten stelligste . „Ik heb alleen seksuele ervaringen met vrouwen.”